INFO volt en mAh
     Een paar belangrijke weetjes over accu's.
Volt
De spanning (v.)van een accu is een belangrijk gegeven, daarvan mag niet worden afgeweken. Een hogere spanning zal het apparaat beschadigen terwijl het bij een lagere spanning niet of niet goed zal werken. Het maakt overigens niet uit of de fabrikant een accu 3.6 of 3.7v noemt. Dit kleine verschil heeft geen enkele invloed.
mAh of capaciteit.
Deze term geeft aan wat het vermogen van de accu is om stroom te leveren . Noem het maar de inhoud. Het geeft aan hoe lang een app.kan werken met de accu.
Om dat te kunnen berekenen moet wel bekend zijn hoeveel stroom het toestel of apparaat per uur of per gebeurtenis verbruikt. Voor sommige doeleinden is de capciteit van een accu niet zo erg belangrijk, een draadloze huistelefoon ligt normaal gesproken 95% van de tijd op de basis bij te laden, maar een GSM telefoon bv.verbruikt de hele dag stroom als hij aan staat, en dan wordt het vermogen van de accu ineens wel belangrijk.
Een hoog vermogen is nooit schadelijk voor een apparaat, je kunt gewoon langer werken met de accu en dat is juist gunstig voor mobiele apparatuur.
Accu fabrikanten verbeteren voortdurend hun produkten.
Steeds moderner technologie stelt hen in staat steeds meer stroom in een batterij te stoppen, de energiedichtheid neemt toe. Nogmaals, dit is NOOIT schadelijk, integendeel, het is voor U als gebruiker ideaal. U kunt nu meer foto's maken, langer spreken of luisteren enz,