rechterkant
        Mouse-over voor
           start en stop
spacerenvelop
Geachte bezoeker,
welkom op onze site.

Orders onder € 10.00 kunnen alleen geleverd worden met een bijdrage van € 2.50 in verzending en verpakking.

Dit geldt alleen voor postlevering. Voor pakjes gelden andere regels, zie daarvoor de uitleg bovenaan deze pagina.
maand actie studio
aanbieding
maand aktiealarm licht
Alarm Lamp met 16 felle Led's.
 lichtbox 10 x 15
Lichtbox, plat, 10x15cm daglicht.
gereedschap accu
Vervangende accu's voor gereedschap.
filters
Ruime collecie filters, ringen, adapters, zonnekappen enz.
 batterij laders
Laders voor alle soorten accu's
proj.lampen
Optische lampen.
Led Lenser
Led Lenser lampenBATTERIJEN, Hoe moet ik...


...oplaadbare
batterijen
oppeppen.
De accu, NiMH of Nicad cel doet het niet meer !! Moet je hem nu weggooien, of kan je er nog wat mee ?
Probeer het volgende eens,
Stop de batterij 24 uur in de koudste hoek van de diepvriezer. Laat hem gewoon ontdooien op kamertemperatuur en stop hem in de lader.  Het werkt, want de batterij werkt weer. Binnen een paar weken moet je het alweer doen, want het is maar een tijdelijke opleving
Door de bevriezing / ontdooiing worden de gevormde kristallen afgebroken, maar de struktuur van de cellen is en blijft verslechterd.  Als een van de cellen van een batterij-pack kapot is, werkt ook dit middeltje natuurlijk niet.
...schone
contacten
houden
Houdt batterij kontacten schoon. Met name de contactpunten van het apparaat of toestel. Schoonmaken / houden kan met een vlakgummetje, of een doekje met (niet agressief) oplosmiddel. Als de contacten roestig of aangevreten zijn dient een reinigingspen glasfiber) gebruikt te worden. Schuurpapier is echt het laatste redmiddel. Je schuurt de coating weg, waardoor het vrijgekomen ijzer zal blijven roesten. Soms kan het handig zijn een slecht kontact te herstellen door een tipje soldeer aan te brengen. Wel opletten dat de hete bout geen plastic delen wegsmelt.
...een gewone
zaklantaarn,
discman,
radio of wat
dan ook
oplaadbaar
maken
Wanneer je veel batterijen verbruikt in 't geeft niet welk produkt, loont het misschien om eens uit te rekenen wat een set oplaadbaar voor dit produkt zou moeten kosten. Alle artikelen die op een batterij werken, werken ook op een oplaadbare batterij. Een breed misverstand leveren de voltages van primaire batterijen en oplaadbare batterijen op.
Het lijkt alsof je een batterij van 1.5 volt ( of 2x = 3 volt) vervangt door een die 1.2 volt ( of 2x= 2.4 volt) levert.
Dat is ook zo, maar in de praktijk is dat toch niet zo erg als het lijkt op het eerste gezicht.
Zo'n batterij van 1.5 volt zal na 10 minuten gebruikt te zijn in een zaklamp door de inwendige weerstand en warmte ook nog maar een spanning van 1.2 ~ 1.3 volt afgeven.  
De inwendige weerstand van een NiCad batterij is aanzienlijk lager dan die van alkaline cellen, zodat minder spanning verloren gaat en de lamp even fel zal branden.
Radio's, klokken en andere artikelen met een regelmatig en relatief laag stroomverbruik werken veel langer op NiMH batterijen. Speelgoed en bv draadloos bestuurbare race autootjes werken beter op Nicad, ook weer vanwege de lagere interne weerstand van NiCad.
...de oplaadbare
cellen van een boormachine, schroefmachine, kruimelzuiger enz.vervangen
De batterij-packs van de meeste doe-het-zelf gereedschappen bestaan uit  Sub-C of D  NC-cellen.  -8 st. in serie voor bv. een 9.6 volt pack.
Als het oorspronkelijke pack bij die 9.6v een capaciteit van 1500mAh leverde kan dat nu met onze IndustriŽle oplaadbare batterijen in NC eenvoudig en goedkoop opgewaardeerd worden naar 2000mAh voor de prijs van 8x € 4.90 (zie NC IR ) Nog makkelijker is het vervangen van de 4 cellen van een kruimelzuiger, met de gelijktijdige opwaardering van de capaciteit met 50%. En flink wat goedkoper als een nieuwe kruimelzuiger.

Het lijkt misschien een moeilijke klus, die batterijen vervangen, maar het valt best mee. Als U een soldeerbout kunt vasthouden bent U al een eind op weg. De gemiddelde batterij van een schroef / boormachine gaat 2 ~ 3 jaar mee. Dan gaat het voltage achteruit, de stroom wordt niet meer vastgehouden, de accu's kunnen niet meer vol geladen worden. Als je in de winkel naar een vervangende batterij gaat zoeken merk je dat je beter een nieuwe machine met 2 reserve accu's kunt kopen als 1 losse accu.
Geen nood. Doe het zelf. Open het oude pack, met een beetje geluk is het dichtgeschroefd, soms dichtgeplakt.
Binnenin bevinden zich de cellen, meestal sub-C oftewel de korte C cellen. ( C= 50mm, sC=43mm hoog).
Vervang de oude cellen door onze IR cellen met soldeertabs. Vaak bevindt zich een thermo (temperatuur) zekering in het pack, laat dat intact. Pack dichtschroeven en klaar is Kees. voor minder dan 1/3 van de winkelprijs een nieuw accupack, en nog sterker ook.